Co čteme - Maximova knihovnička 1.díl

6. června 2018


Maximovi ještě není ani půl roku, ale knihovnička se mu pěkně rozrůstá. Zatím jsme měli šťastnou ruku a všechny knížky se mu líbí. 


Ale než se s vámi Maxim podělí o tipy na první knížečky pro miminko, tady je jedno zásadní doporučení – knížky začněte pořizovat celkem brzy. Já jsem Maximkovi začala knížky ukazovat, když mu byly asi 2 měsíce. Jemu to přišlo zajímavé a já měla alespoň témata o čem mu vykládat (vzhledem k tomu, že je většina knížek o zvířátkách, tak se Maximek například dozvěděl, která zvířátka jsou k snědku, která zvířátka jí jiná zvířátka a další zcela nedětské informace týkající se zvířat 😊 ). 


A teď už podrobněji o tom, co má Maxim v knihovničce:





Kontrastní zvířátka (nakladatelství Barrister)

Tohle leporelo je skvělé jako první knížka pro miminko. Vzhledem k tomu, že děti ze začátku vidí černobíle, tak jsou pro ně kontrastní knihy a obrázky dobře viditelné a baví je. Leporelo můžete položit kolem miminka a ono si ho bude prohlížet samo a na chvilku ho zabavíte (a můžete třeba v klidu na WC 😊 ).





Kontrastní knížečky – sada Baby‘s Very First Black & White Little Library (z eshopu Book Depository)

Tyto knížečky jsou v angličtině, ale dětem je to samozřejmě jedno. Je to sada 4 knížeček, každá na jiné téma. Knížečky jsou malé, skvělé na cesty, kontrastní ilustrace jsou roztomilé a Maximkovi se opravdu líbí. Bohužel jedna knížečka už u nás padla za vlast, naše čivava Lola si asi taky chtěla číst a knížka jí dokonce chutnala 😊






Série Jemný dotek (nakladatelství Svojtka)

Máme 4 knížky z této sady, ilustrace jsou všechny v jednom stylu, některé se občas i opakují. Maximkovi se líbily hned od 2 měsíců, což mě celkem překvapilo, protože ilustrace nejsou extra kontrastní. Každé dopoledne jsme si „četli“ všechny čtyři knížečky v posteli, mně se u nich dobře vykládalo o jednotlivých zvířátkách.





Malé tlusté knížečky o zvířátku (nakladatelství Svojtka)

Tyto knížečky máme zatím jen 2, o prasátku a pejskovi. Na začátku pro mne byly dost zklamáním, hlavně "nesmyslně" tlusté stránky. Ovšem teď, když už si Maxim bere hračky sám do rukou, jsem pochopila, proč to tak je. Tlusté stránky se malému dobře drží, otáčejí a co si budeme říkat, taky se dobře ožužlávají 😊 V knížce jsou obrázky věcí, týkajících se daného zvířátka, takže třeba prasátko je jen na titulní straně a v knížečce je zelí, koryto, rýč a podobně.







Tak tohle jsou knížky, které u nás teď frčí, už máme i nějaké další, na ty ale přijde řada asi až za pár měsíců a rádi se zase podělíme o "recenzi". 

Takže čtěte a prohlížejte si obrázky s dětmi, je to zábava 😊



1 komentář:

  1. Dakujem za tipy, asi sa coskoro tiez po niecom budeme musiet poobhliadnut :)

    OdpovědětVymazat

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS