Co vaříme - batátové košíčky s tuňákem (bez mléka a lepku)

22. ledna 2019

Z tohohle receptu jsem fakt nadšená, protože je to rychlovka, může to být oběd, večeře nebo klidně za studena i skvělá svačina na cesty. A doporučuji dělat rovnou dvojitou dávku, u nás se totiž po košíčcích jen zaprášilo 😋 



Suroviny (na 9 košíčků):

250 g vařených a rozmačkaných batátů
1 konzerva (cca 150g) tuňáka v oleji nebo ve vlastní šťávě (vykapaná)
2 vejce
1 lžička ghí (pokud použijete tuňáka v oleji, ghí už nedávejte)
1 jarní cibulka nakrájená na drobno 
trošku citronové kůry nebo šťávy 


Postup:

Předehřejte si troubu na 180°. K rozmačkaným batátům přidejte ostatní suroviny, smíchejte a lžící naberte do silikonových formiček na muffiny (na 1 formičku 1 vrchovatá lžíce). Pečte 25 minut, na posledních 5 minut můžete pustit slabě gril nebo "vrtuli" ať jsou košíčky nahoře pěkně propečené 😉 Případně můžete do směsi přidat i čerstvé bylinky - koriandr nebo bazalku 😊


Recept vychází z knihy Super jídlo pro superděti od Tima Noakse, pokud hledáte inspiraci k jídelníčku pro drobotinu, tak tohle čtení vřele doporučuji ;-)

Přejeme dobrou chuť doma i na cestách 😘






Žádné komentáře:

Okomentovat

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS